Konkurs dla gimnazjalistów „Smaki kuchni azjatyckiej” (2)

Zespół Szkół Gastronomicznych serdecznie zaprasza uczniów klas III gimnazjum do wzięcia udziału w konkursie „Smaki kuchni azjatyckiej”. Osoby chcące wziąć w nim udział muszą przesłać recepturę oraz zdjęcie przygotowanego przez siebie dania z ryżem w roli głównej na adres e- mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Na zgłoszenia czekamy do dnia 18 marca 2017 roku. Trzy osoby, które przejdą do finału, będą mogły zaprezentować swój talent kulinarny i sporządzić danie według własnej receptury podczas ,,Drzwi Otwartych” dla gimnazjalistów 8 kwietnia br. W razie pytań prosimy o kontakt:Hanna Pasera, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel.505-387-022,Hanna Kuklińska-Piątkowska, e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 530-059-364.
regulamin, załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

Listopadowa edycja szkolnego konkursu kulinarnego ,,Mój pomysł na...” (2)

Tematem kulinarnych pomysłów na deser, zakąskę lub potrawę w miesiącu listopadzie będzie dynia. To produkt, który wymaga umiejętnego połączenia smaków, podkreślenia przyprawami, ale wdzięczny w różnych zaskakujących kompozycjach. Czekamy na Wasze pomysły i pamiętajcie o drugim konkursie, w którym można pochwalić się swoimi rodzinnymi przepisami. Zwycięzców edycji październikowej ogłosimy w przyszłym tygodniu. Więcej w zakładce konkursy.
Organizatorzy: nauczyciele przedmiotów zawodowych

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 (2)

W ramach wspierania talentów kulinarnych Unilever Food Solutions już po raz trzynasty organizuje konkurs dla uczniów szkół lub klas o profilu gastronomicznym. Uczestnicy muszą zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z krewetek. Tegoroczny tytuł konkursu brzmi: Danie główne z krewetek z dowolnym rodzajem Primerby Knorr Professional”. Eliminacje wstępne, czyli przygotowanie i nadesłanie receptury-zgłoszenia, zawierającego propozycję receptury potrawy zgodnej z tematem wraz ze zdjęciem potrawy, należy przesłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. do dnia 04 grudnia 2016.Zapraszamy chętnych uczniów!!! Opiekun: Anna Firchów

Wszelkie informacje na stronie https://www.unileverfoodsolutions.pl/wsparcie-menu/MKSK/MKSK_2017.html

SZKOLNY KONKURS KULINARNY „TRADYCYJNIE I SMACZNIE W MOIM DOMU”

Zapraszamy uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych, aby pochwalili się swoimi rodzinnymi przepisami i wzięli udział  w szkolnym  konkursie.

Celem konkursu jest odświeżenie starych i sprawdzonych przepisów tradycyjnej kuchni kujawsko- pomorskiej.

Konkurs odbywać się będzie raz w miesiącu, do 10 każdego miesiąca. Przepisy należy wysyłać na następujące adresy poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. / Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Praca konkursowa ( przepis na danie/deser/zakąskę/wypiek) musi zawierać:

  • nazwę
    • składniki oraz sposób wykonania
      • krótkie uzasadnienie dokonanego wyboru nawiązujące do tradycji kuchni kujawsko- pomorskiej.( maks. 1 strona maszynopisu)

Mile widziane prace w formie prezentacji multimedialnej!

Czas trwania konkursu: 1 października 2016r. – 30 maja 2017r.

Spośród nadesłanych zgłoszeń spełniających wymagania komisja konkursowa wybierze co miesiąc autorów najciekawszych przepisów kulinarnych, a najbardziej aktywny autor otrzymana nagrodę książkową.

Otrzymane prace konkursowe posłużą do stworzenia książki kucharskiej.

Zapraszamy uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych do wzięcia udziału w szkolnym  konkursie na „MAM POMYSŁ NA….” – co miesiąc inny zaskakujący produkt

Prace konkursowe muszą zawierać dokładny opis kulinarny: listę składników, sposób wykonania oraz co najmniej 2 zdjęcia zgłoszonej potrawy. Pomysłem może być wykonanie z produktu sezonowego:

  • zakąski zimnej lub gorącej
  • dania zasadniczego
  • deseru

Ocena jury obejmuje:

  • sposób wykonania
  • dobór składników
  • propozycję podania

Mile widziana i punktowana fantazja kulinarna w kompozycji smakowej
 oraz artystycznej , łącząca tradycję z nowoczesnością!

Czas trwania konkursu: 1 października 2016r. – 30 maja 2017r.

Spośród zgłoszonych  prac konkursowych spełniających wymagania komisja konkursowa wybierze autora  najciekawszego przepisu.

Skład komisji konkursowej: nauczyciele przedmiotów zawodowych i uczniowie.

Praca może być wykonana na zajęciach z technologii/pracowni gastronomicznej  po uzgodnieniu z nauczycielem prowadzącym.

Przepisy można wysyłać na adresy poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. / Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

VIII Młodzieżowe Spotkania Samorządowe już niebawem ()

zaproszenie
regulamin
karta zgłoszenia

Wizyt 493965