Uwaga! Konkurs na najwyższą frekwencję! (2)

Samorząd Uczniowski Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy ogłasza konkurs na najwyższą frekwencję klasy. Odbywać się on będzie w dwóch etapach: etap I (wrzesień-grudzień 2018r.), etap II (styczeń-maj 2019r.). Szczegóły konkursu i jego regulamin znajdują się w gablocie szkolnej i na stronie internetowej naszej placówki. Dla laureatów przewidziano atrakcyjne nagrody. Zachęcamy do systematycznego uczęszczania do szkoły!
Regulamin

Zaproszenie na X Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Samorządowe (2)

Zaproszenie
Regulamin
Karta zgłoszenia
Oświadczenie

„Renesans naszych czasów” (2)

Konkurs plastyczny w ramach projektu „Szkoła otwarta i tolerancyjna” dla uczniów szkół ponadpodstawowych.

Celem konkursu jest krzewienie idei humanistycznych – skupienie uwagi na człowieku i jego dokonaniach, troska o szczęście, potrzeby, godność i swobodny rozwój człowieka w środowisku naturalnym i społeczny (antropocentryzm).

Wszelkie informacje i zgłoszenia do konkursu do 30.03 w bibliotece szkolnej.

Opracowała Małgorzata Grynienko

IX Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Samorządowe

Zaproszenie
Regulamin
Karta zgłoszeniowa

Wyjątkowy konkurs dla wyjątkowych ludzi: „Jedyny w swoim rodzaju” (2)

Jest to konkurs polegający tym, że z grona uczniów naszej szkoły wybieramy osoby wyróżniające się spośród innych osób (np. wyglądem, zainteresowaniami, osiągnięciami, posiadającą wyjątkową pasję, hobby, filozofię życiową itp.). Każda z wybranych osób musi posiadać cechę „jedyną w swoim rodzaju”. Zgłoszone osoby będą miały za zadanie przygotować wirtualny album ze swoim zdjęciem i krótkimi informacjami o sobie i cechach, które wyróżniają je spośród całej społeczności szkolnej (szczegóły w bibliotece szkolnej).

Celem akcji jest zwrócenie uwagi na to, że choć się różnimy wyglądem, zainteresowaniami i pasjami, to tak naprawdę wszyscy jesteśmy ludźmi i zasługujemy na taki sam szacunek ze strony innych osób. Konkurs realizowany jest w ramach projektu „Szkoła otwarta i tolerancyjna”.

Na zgłoszenia czekam do 30.03. w bibliotece szkolnej.

Opracowała: Małgorzata Grynienko

Konkurs dla gimnazjalistów „Smaki kuchni azjatyckiej” (2)

Zespół Szkół Gastronomicznych serdecznie zaprasza uczniów klas III gimnazjum do wzięcia udziału w konkursie „Smaki kuchni azjatyckiej”. Osoby chcące wziąć w nim udział muszą przesłać recepturę oraz zdjęcie przygotowanego przez siebie dania z ryżem w roli głównej na adres e- mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Na zgłoszenia czekamy do dnia 18 marca 2017 roku. Trzy osoby, które przejdą do finału, będą mogły zaprezentować swój talent kulinarny i sporządzić danie według własnej receptury podczas ,,Drzwi Otwartych” dla gimnazjalistów 8 kwietnia br. W razie pytań prosimy o kontakt:Hanna Pasera, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel.505-387-022,Hanna Kuklińska-Piątkowska, e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 530-059-364.
regulamin, załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

Biblioteka Szkolna ZSG zaprasza na międzyszkolny konkurs WIEDZY O BYDGOSZCZY (2)

Uczniów chętnych do udziału w konkursie prosimy o zgłaszanie się do biblioteki szkolnej do dnia 16.03.2018r. Etap szkolny konkursu odbędzie się dnia 22.03.2018r. o godzinie 11.30. Etap międzyszkolny rozegrany zostanie 18 .04.2018r. o godzinie 10.00. Zapraszamy do wspólnej zabawy!  Dla zwycięzców przewidziano nagrody książkowe. Serdecznie zapraszamy!!!!
Organizatorki konkursu: Ewa Karulska, Małgorzata Grynienko i Magdalena Łabuś
Autorka grafiki: Małgorzata Grynienko

Listopadowa edycja szkolnego konkursu kulinarnego ,,Mój pomysł na...” (2)

Tematem kulinarnych pomysłów na deser, zakąskę lub potrawę w miesiącu listopadzie będzie dynia. To produkt, który wymaga umiejętnego połączenia smaków, podkreślenia przyprawami, ale wdzięczny w różnych zaskakujących kompozycjach. Czekamy na Wasze pomysły i pamiętajcie o drugim konkursie, w którym można pochwalić się swoimi rodzinnymi przepisami. Zwycięzców edycji październikowej ogłosimy w przyszłym tygodniu. Więcej w zakładce konkursy.
Organizatorzy: nauczyciele przedmiotów zawodowych

Wizyt 827883