Kurs kwalifikacyjny
- Szczegóły
- Utworzono: wtorek, 07, czerwiec 2016 07:50
ZAPRASZAMY
NIE TYLKO ABSOLWENTÓW GASTRONOMIKA
DO UZUPEŁNIENIA WYKSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO
W ZAWODZIE
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
na kwalifikacyjnym kursie zawodowym
T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Warunki przyjęcia na kurs:
- ukończone 18 lat
- złożenie kompletu dokumentów:
-
zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia nauki
- ksero świadectwa ukończenia szkoły
- ksero dowodu osobistego
- podanie( umieszczone na stronie internetowej szkoły)
Postępowanie rekrutacyjne jest prowadzone na podstawie ustawy z dnia 7 września 1991 o systemie oświaty (Dz.U. z 2004 r. nr 256, z późn. zm.), ustawy z dnia 6 grudnia 2013 r. o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 3 stycznia 2014 r. poz. 7), Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 16 lipca 2012 r. w sprawie przypadków, w jakich do publicznej lub niepublicznej szkoły dla dorosłych można przyjąć osobę, która ukończyła 16 albo 15 lat, oraz przypadków, w jakich osoba, która ukończyła gimnazjum, może spełniać obowiązek nauki przez uczęszczanie na kwalifikacyjny kurs zawodowy (Dz. U. poz. 857)
- Składanie podań wraz z dokumentami od 15.06.2017 do 28.06.2017r.
- Weryfikacja wniosków i dokumentów o przyjęcie na KKZ - 29.06.2017r.
- Podanie do publicznej wiadomości listy kandydatów zakwalifikowanych i kandydatów niezakwalifikowanych - 30.06.2017r.
- Podanie do publicznej wiadomości listy kandydatów przyjętych i nieprzyjętych 30.06.2017r.
Kurs trwa dwa semestry.
Uczestnicy kursu po uzyskaniu zaświadczenia o jego ukończeniu i mogą przystąpić do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikacje T.15.
Warunkiem rozpoczęcia kursu jest zgłoszenie się 20 osób .