XI Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Żywieniowe - wyniki
- Szczegóły
- Utworzono: piątek, 05, grudzień 2014 17:50
MIEJCE I
Marta Rewers, Małgorzata Szygenda
Zespół Szkół im. Powstańców Wielkopolskich –Bielice, nauczyciel Elżbieta Staszewska
za prezentację ,,Warzywa i owoce jako cenne źródło kwasu foliowego niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka”
MIEJSCE II
Klaudia Rachwał, Jakub Ratajczak
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych –Żnin- nauczyciel Monika Zakrzewska
za prezentację ,,Wygraj z rakiem przy stole”
MIEJSCE III
Patrycja Bartoszak, Karolina Kaczyńska
Zespół Szkół Gastronomicznych- Bydgoszcz- nauczyciel- Magdalena Czekajewska- Stańczyk
za prezentację ,,Roślinny skarb czyli wpływ morwy białej na choroby cywilizacyjne”
Przyznano także wiele wyróżnień oraz rozdano dyplomy i nagrody za udział w tym istotnym żywieniowym wydarzeniu. Oto tematy prezentacji i nazwiska wyróżnionych uczniów:
,,Owoce krajowe kontra egzotyczne w żywieniu”
Katarzyna Bytner, Sławomir Tkaczenko
Zespół Szkół nr 2- Aleksandrów Kujawski, nauczyciel Małgorzata Pozorska
,,Magiczny napój z dzikich owoców”
Sylwia Głowacka, Paulina Czajkowska
Zespół Szkół nr 2 – Rypin - nauczyciel Karina Szatkowska
,,Superowoc-morwa indyjska”
Aleksandra Pałubicka, Marek Wenda
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego - Sypniewo, nauczyciel -Natalia Gabarkiewicz
,,Źródło witaminy C w owocach i warzywach”
Magdalena Kinowska, Natalia Bryzgalska
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych – Gąsawa- nauczyciel Bożena Korniluk
,,Warzywa i owoce zapomniane”
Paulina Piotrowska, Damian Lustig
Zespół Szkół Gastronomicznych- Bydgoszcz- nauczyciel –Hanna Kuklińska-Piątkowska
Również publiczność wybrała spośród prezentacji tę, która spodobała im się najbardziej. Nagroda trafiła w ręce Patrycji Bartoszak i Karoliny Kaczyńskej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy.
- « poprz.
- nast. »