XI Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Żywieniowe - wyniki

MIEJCE I

Marta Rewers, Małgorzata Szygenda

Zespół Szkół im. Powstańców Wielkopolskich –Bielice, nauczyciel Elżbieta Staszewska

za prezentację ,,Warzywa i owoce jako cenne źródło kwasu foliowego niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka”

MIEJSCE II

Klaudia Rachwał, Jakub Ratajczak

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych –Żnin- nauczyciel Monika Zakrzewska

za prezentację ,,Wygraj z rakiem przy stole”

MIEJSCE III

Patrycja Bartoszak, Karolina Kaczyńska

Zespół Szkół Gastronomicznych- Bydgoszcz- nauczyciel- Magdalena Czekajewska- Stańczyk

za prezentację ,,Roślinny skarb czyli wpływ morwy białej na choroby cywilizacyjne”

Przyznano także wiele wyróżnień oraz rozdano dyplomy i nagrody za udział w tym istotnym żywieniowym wydarzeniu. Oto tematy prezentacji i nazwiska wyróżnionych uczniów:

,,Owoce krajowe kontra egzotyczne w żywieniu”

Katarzyna Bytner, Sławomir Tkaczenko

Zespół Szkół nr 2- Aleksandrów Kujawski, nauczyciel Małgorzata Pozorska

,,Magiczny napój z dzikich owoców”

Sylwia Głowacka, Paulina Czajkowska

Zespół Szkół nr 2 – Rypin - nauczyciel Karina Szatkowska

,,Superowoc-morwa indyjska”

Aleksandra Pałubicka, Marek Wenda

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego - Sypniewo, nauczyciel -Natalia Gabarkiewicz

,,Źródło witaminy C w owocach i warzywach”

Magdalena Kinowska, Natalia Bryzgalska

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych – Gąsawa- nauczyciel Bożena Korniluk

,,Warzywa i owoce zapomniane”

Paulina Piotrowska, Damian Lustig

Zespół Szkół Gastronomicznych- Bydgoszcz- nauczyciel –Hanna Kuklińska-Piątkowska

Również publiczność wybrała spośród prezentacji tę, która spodobała im się najbardziej. Nagroda trafiła w ręce Patrycji Bartoszak i Karoliny Kaczyńskej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy.

Wizyt 368568